Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUPER JOŠKO

VIDEO Navijači Gvardiolu posvetili pjesmu, a oduševio je i stručnjake: 'Briljantan je, jedan od najboljih na svijetu'

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
Foto: Peter Cziborra/REUTERS
1/4
15.05.2024.
u 15:27

"Joško Gvardiol, on je Hrvat, igra za City. Jako nam je drag, zapravo mi ga obožavamo", pjevali su navijači Cityja pjesmu za Joška Gvardiola koji je sjajnim porezima protiv Tottenhama čuvao svoj gol u pobjedi koja je "građanima" vjerojatno priskrbila novi naslov prvaka

Mnogim nogometašima predviđa se velika budućnost, a klubovi izdvajaju desetke milijuna da bi naposljetku razočarani bili navijači, klub i sam igrač. Međutim, upravo suprotnu priču u Manchester Cityju živi hrvatski reprezentativac, Joško Gvardiol. Nakon perioda prilagodbe na sustav Pepa Guardiole, Joško je ubacio u 'šestu brzinu' i pokazao pravi nogometni genij u nastajanju.

Ubačen na novu poziciju lijevog beka, dotadašnjem stoperu trebalo je vremena da se snađe u novoj sredini. Usprkos nerijetkim sjajnim potezima u obrani, bio je daleko od svega što može. Polako je rastao u formi, a prvu naznaku svoje pune snage pokazao je protiv Real Madrida u četvrtini finala Lige prvaka kada je zabio važan gol.

VIDEO Senzacionalne vijesti: Dinamo i Hajduk u žestokoj borbi za vatrenog koji je radio probleme velikanu

Uslijedila su još iznimno važna gola u Premier ligi protiv Lutona i Nottingham Foresta. Na otoku se počelo pričati o braniču koji zabija, a pravo oduševljenje izazvao je protiv Fulhama kada je zabio čak dva od četiri gola Cityja na utakmici. Svjetski nogometni mediji nisu prestajali pričati o čudesnim potezima prvoklasnog braniča koji fantastičnim reakcijama drži održava u igri obrambeni red, a istovremeno zabija poput najboljih napadača. Jedine zamjerke dobio je zbog pogrešaka u dodavanjima kojima je u nekoliko navrata prepustio posjed protivniku, no Gvardiol i Guardiola priznali su da je to segment na kojem će dodatno poraditi.

Nevjerojatno je igrao i u odlučujućem derbiju prvenstva protiv Tottenhama (0:2) kojim su "građani" vjerojatno osigurali još jedan naslov prvaka Engleske. Za svoju je igru dobio ocjenu 7.8, a više od njega dobio je samo Erling Haaland, dvostruki strijelac susreta. Jedina mu je zamjerka ponovo bila gubljenje posjeda lopte, no ovoga puta dobio je sve duele u kojima se našao i očistio nekoliko opasnih dodavanja igrača Spursa. 

Da je riječ o novom pripadniku prvog ešalona nogometnih zvijezda prepoznali su i navijači koji su svome novome miljeniku posvetili pjesmu. "Joško Gvardiol, on je Hrvat, igra za City. Jako nam je drag, zapravo mi ga obožavamo", glase riječi navijačke pjesme posvećene hrvatskom reprezentativcu. Ukoliko ovako nastavi, samo je pitanje vremena kada će ti stihovi odzvanjati Etihadom.

"Govorilo se o tome koliko je napredovao. Nemojmo zaboraviti da je on stoper, na toj poziciji je igrao na Svjetskom prvenstvu i bio je odličan. Dogodio se onaj trenutak u kojem ga je Messi okrenuo, ali on je jedan od najboljih stopera svijeta. Pep ga je preusmjerio na poziciju lijevog beka, a on nije samo lijevi bek s loptom, već i igrač koji postiže golove i asistira. Kladim se da mu nisu ni rekli da će igrati na toj poziciji. Briljantan je", rekao je nakon derbija Micah Richards, komentator Sky Sportsa i legenda Manchester Cityja.

Foto: SofaScore

City igra fantastičnu završnicu sezone, a u obrani i napadu ključan je igrač upravo hrvatski branič. U posljednjih pet ligaških susreta primili su tek dva gola te utakmicu prije kraja prvenstva imaju dva boda više od drugoplasiranog Arsenala. Posljednji susret, onaj 38. kola Premier lige, igraju protiv West Hama, dok se Arsenal susreće s Evertonom.

GALERIJA Ovo je popis najskupljih hrvatskih igrača. Jednom vatrenom cijena je drastično skočila

Premier League - Tottenham Hotspur v Manchester City
1/13

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije